..Acoustic..

Found this in Youtube again..not sure if I’m outdated or not but am just sharing for the others who might be as outdated as I am haha.

I dun really listen much to English songs nowadays..whatever songs that are played in the radio, tu je la yg aku tau. I’m not as fanatic as I am about MTV or Channel V like I used to during my teenage years, tahla tatau nape. Bosan kut huhu coz I prefer Indonesian songs nowadays, lagi mendayu-dayu..I used to be the song provider in my previous office gak, external hard disc tu mmg takleh berenggang ar dari my CPU..ada je lagu baru yg didownload and ada je permintaan dari ofismates [note to Cik Peah and Izyan] haha betul tak? but then nowadays dah tinggalkan la dunia tu tatau nape, dun ask. Now is Youtube phase for me kut hehe.

Anyways like I mentioned, me being outdated as I am, when I heard this song on Mix FM, mati-matian la I thought it was Mandy Moore doing a cover of Rihanna’s Umbrella..pastu malas nak research further plak tu dlm internet..until la today when I typed “acoustic” in Youtube coz I wanted to hear live acoustic performances from anybody that I stumbled onto this gurl..laa rupenye ko ke yg nyanyi haha.

I still remember my conversation with him on this song..

Me : Eh yang..sedap ar lagu ni. Acoustic plak tu..lagi sedap didgr dari Rihanna. Sape ek..suara cam Mandy Moore.

Him : Tah, ye la kut die..tp mmg Mix slalue pasang lagu ni pon

Pastu I clicked more and more cover songs that she sang..wee sedap siot. Pastu ada some original songs gak from her, apparently die dah ada album out dah? Hmm outdated lagi. Hehe. Anyway enjoy this original song from her..I like!

Aku ni mmg cair sket dgn anybody be it male or female yg nyanyi with a guitar ni. Avril Lavigne takyah ckp la mmg dari dulu minat her performances, pastu the guys plak it’s always David Cook and Daughtry. Pastu kat Msia plak timbul plak Aizat adik comey kite ni..all  because of a guitar hanging on their shoulder. Cair. Tp Norah Jones tak minat ye..lembik sgt for me. 

Lately ni I keep wondering to myself, kalo dpt Aizat perform on my wedding day kan best nyanyi Lagu Kita? Huhu..oh well.

12 Comments (+add yours?)

  1. dina
    Jan 14, 2009 @ 11:08:33

    u want aizat to perform on ur wedding??bisa di atur dong~

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 14, 2009 @ 11:28:53

      Dina:
      ooh yeah la huh..u always have a strong tie dgn family die tu kan, aritu u promote the cupcake..haha..bisa diatur ek..sure mahal haha

      Reply

  2. ~Reena~
    Jan 14, 2009 @ 13:19:48

    Hehe.Hg mmg outdated daa.Aku smpai dh lupa nama pompuan tu.Actually ada lg sorang cam dia gk (main gitar, promote diri thru youtube & skang dh kuar album s’diri).Best gak pompuan tu.Apa nama ntah.Aku pun cair gila dgn org terer main gitar ni x kira la laki ke pompuan (tp aku bkn lesbo.Tqvm).

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 14, 2009 @ 13:22:13

      Reena:
      haha..hg tu dari zaman skolah mmg suke layan hitz ape sume pon.betui tak?
      takpo tak kesah outdated, laki aku pon sama outdated mengiyekan tu mandy moore hehe. aku tak ckp pon hg lesbo apo daa..no need to be sensitive abt dat hik2..

      Reply

  3. ~Reena~
    Jan 14, 2009 @ 14:24:31

    Hahaha.Comel je tunang hg mengiyekan aje.Tp kan Mieza, bla dh besaq ni kn, aku dh x bape dgr radio.I’m not really into music sgt.Still into music but not really la.Aku bkn jns kn dgr lagu all the time.Kira mcm aku blh hidup tanpa ipod la.Ipod aku pun mostly guna utk surf net & tgk movie/series.I;m more into movies/tv series.Lagu2 kureng skit wpun aku suka p gigs/concert.

    Reply

  4. farah
    Jan 14, 2009 @ 15:35:28

    nnt masa arrival of bride & groom bro in law aku akan main lagu acoustic..cume die kate add gitar karen skali..so, a bit rockish…pft

    Reply

  5. izyan
    Jan 14, 2009 @ 23:20:42

    haha…sgtlah betui cik kak.bila hang takdak..aku pun idak le dgr lagu dah pun kt opis.kalu dengar pun dulu balik2 dok ulang lagu ‘jika’ ngan ‘sephia’ kan.aku dah lama tua sebelum usia..sbb tak suka sgt dengar lagu hehehe.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 15, 2009 @ 08:59:00

      izyan:
      aura tu yang penting haha..tak ke maersk kehilangan seorang employee yg sgt bagus hahaha..poyo gile

      Farah:
      yang penting ada acoustic tu…dari me yg I think will be mp3 je playing during my majlis hehe

      Reply

  6. cik peah
    Jan 15, 2009 @ 14:07:11

    ya la…daku terasa diriku nih dah kekurangan lagu2 baru..sampai kan aku tanye si chan lagu besh2..hahah..mamat tu mau nye lagu cina je dia sent kt haku..hhuhu..eh,cik mieza perlu ke ko kabokan kt sume sal mamat tu..cian die..wpun daku tak bisa memilihnya..dia tetap kawan ku..cewah!puitis siott…

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 15, 2009 @ 14:52:34

      Peah:
      aku dah byk kali ajar ko pe camne nak dl lagu dulu b4 aku blah..hehe ko je yg tak explore bebetul tenet tu. eh ko ckp ko takleh facebook kat ofis awat aku tgk amanda bole je?pasal ayob tu..MCM LAAAA org lain kat sini kenal die

      Reply

  7. izyan
    Jan 15, 2009 @ 23:17:53

    erk ayob?jeng jeng jeng.sudah lupakah anda pada mr kelat wahai cik peah. :p kui kui kui.facebook mmg takleh le kt opis cik mizah uiii.si manda tu dok explore dari umah tuh

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: