The innocent side of me

Haha tajuk..mcm la aku ni innocent bebeno.

U know la nowadays the trend for Muslim ladies in our country is to wear tudung Ekin kan..dulu Wardina, pastu Waheeda skang Ekin plak..aih memcm la org kita ni.

Aku tak penah pon join the bandwagon to experiment myself with all these tudung coz I’m a sempoi gurl who prefers to wear tudung bawal. Even Tie Rack pun aku lenjan gak buat stail bawal, tade nak lilit sana sini, it’s still the same way I wear..my dad and fiance doesn’t approve of the tudung lilits pon, dorang rimas tgk pin bertenggek sana sini, my dad especially cukup nyampah tgk org pakai tudung kalo ada pin bertenggek kat tetengah pale kat blakang tu hahaha..die tgk adek beradek die pakai camtu pon die dah menggeleng pale.

Anyways, back to the topic. My mum somehow has caught the virus of Tudung Ekin. Her reasons were she wanted something easy to wear if she wants to go out somewhere near the housing area e.g sending my bro for tuition, p surau, siram pokok bunga which covers her breast especially. Main sarung je kan..no pins, no lilit2 so the guys in the house approve la. [susah skang dah ada Pak Aji Kecik kat umah ni..baru standard 6 tp mulut mcm Tok lebai kengkadang]

So last weekend, when we went to Tesco Extra in Shah Alam [yer aku tau kene boikot Tesco, tp masa tu Giant tak bukak lagi at 9am, we had no choice] she saw dis shop dat sold these tudung and she bought one. Pastu kitorang balik kampung jap. Dekat kampung tade mende nak buat, we were the only family there pun…pastu dtg idea nak try tudung Ekin tu..haha klakar gile rasa.

ekin

My mum said it suits me well, ckp lawa laa..sesuai la tutup pape yg patut. Dahla kebetulan I was wearing my new Vera Wang top. This top plak mmg terlebeh loose for a size M, agaknya pompuan ngandung 5-6bulan pon leh muat kut dgn baju ni..my parents suke la aku pakai baju loose2 ni..slama ni aku buat dek je bile dorang asyik tegur “baju ko ni sumenye nampak bontot je la” huhu so bile dah pakai baju loose, dgn tudung Ekin laks..sejuk la ati mak bapak aku.

Pastu dahla baju ni loose, kalo aku tunduk tu nampak la pape yg patut kan..rasenye kene pakai tube la kut. So masa aku nak baring jap kat lantai bleh gak la Pak Aji Kecik ckp “kak..tutup sket dada tu” Ya ampun…aku punya tahap tensen dgn budak kecik ni aku sarung balik tudung ekin tu baru aku baring balik nak tido..adeh la..payah betul.

Now, I have RM100 in my hands. My mum suh beli lagi 2 helai tudung in different shades of colour plak. Pastu siap pesan, ko pakai la tudung camtu skang p keje ape sume.

Erk…….oh tidak.

9 Comments (+add yours?)

  1. nad
    Jan 12, 2009 @ 14:00:32

    ha klu nak tengok tudung ekin bleh msg me..i’ll bring them for u to try😀

    Reply

  2. ~reena~
    Jan 12, 2009 @ 18:48:09

    Hahahah.Lawak ah adik hg.

    Alololo..Comelnya hg pakai tudung ekin tu.Hehe.

    Samala dgn aku.Aku x b’kenan tudung ekin tu.Rs sgt x sesuai dgn style aku.Aku rs klu pakai tudung ekin tu mcm ustazah plak.Aku pun x b’kenan gak tgk org pakai tudung pastu ada kerongsang seketul kt ats kepala.Rs mcm nk ketuk blh? Haha.

    Weh..Aku rs klu hg amik S baju VW tu lg cun.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 13, 2009 @ 09:01:49

      Reena:
      hahaha tu la pak aji kecik kan, takleh nak watpe la..baju tu mmg besar la bagi aku tp takpe aku leh simpan mana nak tau rezeki ngandung dtg cepat ke..ahaks bleh je aku pakai baju tu nanti ahaks..pasal tudung ekin tu plak, takpela biarla aku menten dgn imej sempoi aku ni ahaks

      Reply

  3. nad
    Jan 12, 2009 @ 21:04:29

    hehe saje la..kalau ur mom nak beli ke, u nak try ke..jenguk2 la my blog😀

    Reply

  4. izyan
    Jan 14, 2009 @ 23:04:23

    ahaha…betoi2 innocent jer rupanya.keh keh.
    tudung tu padahal dah lama org dok pakai kan..pastu ekin gak dpt nama isk isk.
    tudung tu leh la ubah2 sikit gaya pakainya(haha ni memberi kata2 positif sbb aku ada gak tudung tu mhuahaha)

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 15, 2009 @ 09:00:42

      Izyan:
      artis beb takleh nak kata pe la..even masa my parents kat Madinah ke Mekah tah..org arab promote tudung jubah sume dok sebut nama CT dgn Dato K..apetah laie org msia..hehe alaa aku main sarung je coz my bro nak take my picture hehe tak kosa den nak melaram..tp kiut kan? hik2

      Reply

  5. cik wan lesung batu
    Jan 18, 2009 @ 18:56:02

    aku suke laa tudung ekin, juz x tau kne ke x ngn muke aku… ye laa, ekin pakai mmg laa elok je…agaknye kalo aku pakai, enhance lg ke pipi ku ittew? huuu….

    btw, cantik laa kalo ko pakai…pandai2 ko edjas laa kalo rasa plain🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: