Wanna escape!

For the first half of the day I was in a good mood because of..hmm I’ll tell u later in this entry..

Skali masa dok belek Utusan online at the Hiburan punya column (yer, saye lebeh tertarik baca pasal hiburan rather than kekejaman yg sedang berlaku di dunia ini) and when I read this particular sentence below..I just went Uuuuuuuuuurgghhhhhhh!!!

Untuk majlis persandingan di Ipoh, Perak nanti, pasangan kekasih ini sudah sepakat untuk memilih konsep tradisional Jawa manakala untuk majlis resepsi di Kuala Lumpur pula, Adlin dan Emelda memilih konsep moden.

Like Jawa..again??? Bile masa dorang dua ekoq ni Jawa? Adlin Jawa meh? Kalo ye die ada darah Jawa okla kurang sket la geram kat hati tp kalo zero Jawa like Urgghhh!! and by the time it reaches May 2009 for my own wedding, concept Jawa dah basi dah! And everyone will say “ooh ni tiru konsep Mawi la ni”. Hotak hang..tade ye. Dah mmg lama bersarang dlm pale ni pon sejak 2007. Cuma baru nak direalisasikan tahun ni. Tu dia..ayat skema kuar haha. Aih even yesterday when we went to one of the bridal boutiques to survey for his side, when asked what is the theme and what nots for my side, the same sentence popped up and the same answer we have to give to them “tade la kak..kitorang dah lama plan pasal mende ni” while gritting our teeth. Sigh. Ni la nasib badan kalo bukan jadi celebrity huhu. Terus tenggelam angan² sendiri. M.E.N.Y.A.M.P.A.H

Anyways..back to the reason being a teeny weeny bit happy.

I have already booked the flight and hotel for our honeymoon. Thanks to AirAsia-Big Sale 2009. We’re going to BALI for 5 nights, from 11th June – 16th June. I’ll be BCL and he’ll be Ashraf Sinclair smooching away at Kuta Beach hahaha..wait for the paparazzi photos ek. Haha aku dah biol. I know Bali is somewhat common for honeymoon goers, common destination also for any adults from the age of 25-35 to have fun, but since we dun wanna burn a huge hole in our budget if we still proceed going to Australia, better take small steps first by exploring our neighbouring countries. And besides it’s really worth it. Bayangkan staying at a 4 star hotel, 5 nights stay some more it costs less than 2K. Lagi berbaloi dari beli beg Coach tau heheh..I  hope it will be a special trip for us and besidess………14th June is my birthday! Tgk aaa baik punya plan selit 14 June in our honeymoon trip haha..so he better think of something meaningful to do on that day..aku period ke tak period ke, janji something special haha..adeh tetibe lucah ek..hahaha. 

Pe lagi korang..click2 laa kat sana sementara promotion masih ada…gotta be patient with the traffic congestion la. Smalam I tried going in, dpt access for an hour je pastu for the rest of the hours in the office takleh access. Pagi ni sampai je office terus try to book and alhamdulilah dpt gak within the first attempt..usaha tu mesti ada! hehe.

11 Comments (+add yours?)

  1. Ayu
    Jan 07, 2009 @ 16:18:33

    weee!!! bestnye die dh dpt merembat pakej ke bali tu. ni yg jeles ni.. nanti kasi review tau, ok ke x g Bali.. Coz i heard many mixed reviews. Ada yg kata best, tp kebanyakan kata x best. Tp utk honeymun, mana2 pun mesti best kan.. Hehehe..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 07, 2009 @ 16:58:39

      Ayu:

      nanti tu lambat lagi ayu..hehe. pasal bali tu ntahla..dari zaman tok kadok i have always been reluctant travelling to Indonesia and Thailand..tp ni coz kenangkan budget, kenangkan Mr Fiance teringin nak p sana sume so..tawakal je la hehe. I had mixed reviews as well from ppl tp so far its a 60-40% ratio la on the advantages..

      Reply

  2. ~reena~
    Jan 07, 2009 @ 22:24:32

    Yg psl konsep Jawa tu…aku nk gelak tp x sampai hati.Tp nk gelak gak.skit je aku gelak k? Hehe.

    Oh pi Bali.Bestnya.Alaa..klu dgn org t’cinta, p mn2 pun best🙂

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 08, 2009 @ 09:00:19

      Reena:

      hang memang…….hehehe..dah agak dah pon. takpe la tak heran dah org nak kate pe..dah lali🙂

      Reply

  3. cik peah
    Jan 08, 2009 @ 12:27:54

    saje la tu story lebey2 sal hanimun..heheh..ntila ko,aku kawin besok2..nakp gaks hanimun kt tempat besh2..hehe

    kalo dgn yg tersayang,memane pun besh..sokong2..hahaha..tapi kalo period,sikit tak besh la..ha ha ha..opss.. ;P

    Reply

  4. farah
    Jan 08, 2009 @ 22:38:43

    wah,ade honeymoon..kite takde pun nnt..nak save duit…hahaha..honeymoon + sengsara kt perth nnt😉

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 09, 2009 @ 09:02:40

      Farah:
      alaa..u tak p honeymoon pon ur wedding dah grand gile dah..hehe

      Peah :
      kalo period qada balik bile dah suci murni hahahah..

      Reply

  5. farah
    Jan 09, 2009 @ 10:42:02

    grand? grand ape nye…sume buat dlm 1 hari..berinai takde…itu bukan grand lg,itu simple nak mampos…

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 09, 2009 @ 10:59:02

      Farah:
      agak²nya org nama miza ni sumenye buat simple nak mampus kut? haha sama cam aku la kang..nikah pagi, sanding tgh hari gile penat..

      Reply

  6. dto'k
    Jan 10, 2009 @ 10:05:46

    yg pnting bila smpai sne guer nk cari harley pnya butik hehehe…yang, jgn pok pek pok pek ek nnt..cayang dia!bday u nnt guer bg 1 set langerie harley ye ;p

    Reply

  7. newlifenewbeginning
    Jan 12, 2009 @ 09:01:32

    Mr Fiance:
    it’s LINGERIE laa..and NO i dun wanna wear any lingerie related to mat rempits huhu..honeymoon ke tak honeymoon ke my leteren tetap akan menjadi pujaan hatikuuu hehe..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: