Aiyoo..

Suke mmg suke..

Tp ya ampun serious menyampah bila pokai

Plg menyampah bile gaji masuk awal gile bulan lepas and skang dah pokai nak mampus..camne nak survive smp next gaji ni?

Tp bebel panjang pon nak salahkan sape? 

Diri sendiri gak..kemaruk bebeno dgn online shopping

Sian shopping complex yg berlambak kat Msia ni, aku ada gak minat a few clothes on sale, tp the typical me ni yg slalue nak lain daripada lain yg konon tade kat Msia ni sanggup la fork out duit nak beli pape yg takde kat cni, just because I wanna be different.

Pfft..

Padan muka..

but WHATEVVEERRRRRRRRRRRR!!

Baju Vera Wang and my LC sunglasses sudah sampai yo! Tak kesah la review on the net kate baju Simply Vera by Vera Wang ni cam cekadak je ke and ada berlambak lagi branded sunglasses available kat Msia..i dun care..!

dscn1518dscn1519dscn1524dscn1522

ada one more baju on the way ni..mampuih la aku..bulan 2 ni kene be decent balik, no more shopping online. Back to wedding preparation..dahla smalam masa on the phone with my mum dorang tanye soklan magic 

“ni haa bapak ko tanye, ko nak contribute bape utk kenduri ni?”

Ngeeee….ingat dah beli kain utk dorang, book photographer sendiri, beli paperbags, kad kahwin, banner dah cukup dah utk my contribution..rupenye nak lagi.

Aiyooo..gulp, gulp and gulp.

Edward Cullen………save me😦

11 Comments (+add yours?)

  1. cik peah
    Jan 05, 2009 @ 12:36:46

    HAHAH…same goes here la babe..huhuh..macik pon tgh pokai nih..tapi serius lawa spek LC tu..lawa lagik spek gucci yg macik tgk kt JJ bebaru nih..nasibla tgh pk 5×6 ratus kali..kalo tak dah lame macik beli spek tuh..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 05, 2009 @ 13:30:30

      Peah:
      hehe aku kan dah ada spek rabun GUCCI tu so aku malas la nak spend a fortune on sunglasses GUCCI plak..LC sunglasses ni murah je beb, RM150 je..huhu murah asalkan bergaya haha..baju aku tu je mahal sket

      Reply

  2. sharina
    Jan 05, 2009 @ 14:02:03

    amboi si shopaholic sorang ni….semangat tui……

    kalo beli coach kat special wholesale outlet ( 4 hours dari sini ), sumer harga 50% daripada website….mmg giler ramai org kat situ,

    mmg nampak yang stripe tu….. cantik! tapi lebih minat patchwork..=)

    yang patchwork tu lepas offer diskaun sale dan sewaktu dengannya dpt USD124.
    Giler murah kan? Even kat ebay pun $230++

    Kalo I gi outlet coach kat saner I gitau….sebab on the way ke Vegas…tu yang singgah.Rege dioarng 30%-70% from harga asal… mmg giler untung…. cuma jauh jer….

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 05, 2009 @ 17:13:30

      Sharina:
      haha..i should be grateful i’m not staying in the US..seriously. kalo tak hancus la

      Yumi :
      erk sonok ka..its dangerous la, kalo addicted like me bahye tau haha..

      u add me up je at yahoo : silverblue_gal7 is my yahoo id..

      Reply

  3. yumi
    Jan 05, 2009 @ 17:07:08

    hye miza add yumi kat ym..bleh chat…suka gak psl online shopping nih
    hehehhe

    Reply

  4. farah
    Jan 05, 2009 @ 17:35:06

    hahaha..diaorg ni buat2 x paham lak kena contribute lebih2 skit

    Reply

  5. ~reena~
    Jan 05, 2009 @ 20:18:34

    Aku pun b’kenan baju VW yg purple tu.Cunlah.Yg ats tu pink sgt bg aku.Hehe.

    Soalan ‘maut’ tu.Haha!

    Reply

  6. izyan
    Jan 05, 2009 @ 21:21:36

    haha…sakan hang no.ni mesti your parents dok tgk hang shopping sakan tu yg kuar soklan ‘misteri’ tu heheh.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 06, 2009 @ 08:49:31

      Izyan:
      my parents dunno anything about my shopping spree la..hehe i keep my cover well..ahaks all postage sume sampai kat umah krul, bukan umah gue..and family krul pon tatau gak barang2 yg slama ni berduyun2 dok dtg umah die is my barang gak hahaha..kalo dorang tau sah menggeleng pale *gelak guling²*

      Reena:
      VW yg purple tu lagi mahal dari pink lagi satu tu..pink sgt?ahaa maybe but aku ni mmg takleh tgk pink la..pink and purple mmg aku cair sket hehe sedangkan zaman skolah dulu i hate pink..

      Farah:
      dorang mmg beb..terkial² gue nak jawap soklan tu heheh..

      Reply

  7. dto'k
    Jan 10, 2009 @ 09:56:53

    umah guer gak jd mangsanya…kalo buat suprise ttb brg yg sampai tu tuk guer tkpe lah jugak ;p..

    Reply

  8. lily
    Jan 13, 2009 @ 10:02:21

    congratulation for coming wedding….

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: