Menyambut kepulangan VIP

When everyone else is busy with Raja SMS’s akad nikah and reception, I was busying myself for my family’s return from Hajj. But seriously the akad nikah ceremony for Mawi was beautiful for me. Maybe coz I haven’t attended anyone’s akad nikah for the past few years huhu so when Ekin’s mum baca ape tu tak ingat hape tah dgn Ekin also read that thingy again meleleh air mata siot haku..hehe..jgn la masa akad nikah aku, aku meleleh as much as I did when I watched the ceremony..cair makeup kang ahaha.

Anyways..at 9.15pm my parents finally touched down at KLIA, I had already arrived at 8.40pm to secure parking..by the time my aunts and cousins arrived, there were no parking left at any of the parking bays in KLIA..bayangkan how much money airport tu dpt dat nite punya la ramai org dtg nak menjemput jemaah haji. They finally came out from the arrival gate an hour later..tak kesah la lambat (dah nama pun bwk 9 beg haha) janji selamat. Memasing punya la dok on off camera canggeh memasing d whole time nak dpt spot depan la ape la..but by the time my family came out, everyone was so engrossed in waving to them and rushing to greet and hug them, tepon cikai aku beli secondhand harga RM150 ni gak la yg berjasa amik gambo2 kat bwh ni..hehe..walaupun blur, yg penting dpt!

haji5haji7

whilst my parents were busy talking to the relatives, kitorang amik gambo dendiam wif my camera plak. Baru clear sket..I think we were a bit overdressed, Mr Fiance punya pasai ar suh pakai baju kurung, die plak bersemangat pakai baju Melayu..cam nak beraya je.

p1020132p1020133

The last few days is all about entertaining relatives from both sides, everybody got a souvenior from Tanah Suci. I dun think I will be buying a Tie Rack for the time being, berlambak sgt tudung free dpt from my mum huhu. Another special gift that I got from them is the new DKNY Be Delicious Perfume which in my opinion smells a lot like Ribena..huhu tau la aku suke Ribena pun, perfume nak bau sama gak ke?

Aa ingat kitorang je ke yg dpt hadiah? my parents pon dpt gak..I already bought for them during the Xmas sale. I bought my mum a Scholl, organizer and Polo shirt for my dad’s upcoming birthday and Upin & Ipin Tshirt for my bro hehe all waiting for them inside their room.

gift

Now i’m back in Penang, just arrived yesterday after dah berkurun lama tak drive kete sendiri..terpaksa bwk gak 2 kete coz beg byk, brg nak bwk balik pon byk..nak kemas umah kat Penang lagi..gue respek la kat driver² pompuan yg terpaksa gagahkan diri drive balik ke Johor la Kedah la sendiri..gile penat kan? plg sangap kalo org sebelah tu asyik tido je..huhu patut la Mr Fiance tak penah kasi aku tido kalo travel jauh..and patut la my dad slalue bebel ckp die penat drve org lain sume tido je..i geddit now!

So bile dah ada kat hometown ni, and now my family is back finally it feels that we’re now complete as one. The whole 45 days that I had to endure alone without them here cukup mematangkan diri aku. Dulu I always wanna be free from them, wanna be independent, wanna live life on my own away from my hometown but now tak kesah la kalo ada pape ragam parents kite yg tak kenan ke ape ke, kite telan je coz dats part and parcel of life. Betul tak? Tp I think the most obvious change in me is sejak dengar memcm cite from my parents about their pengalaman Haji sume, sgt membuak² perasaan utk menjejakkan kaki ke Tanah Suci utk menunaikan Umrah..one day🙂 with my husband and family..jeles betul rasa masa dorang tgh berwukuf @ Arafah (which is on Aidiladha here in Malaysia), sume jemaah haji berpeluang utk melihat kalimah Allah di langit..tp dorang tak sempat nak amik gambar..sesungguhnya pada masa itu Allah S.W.T menjelmakan diri die dlm bentuk awan to acknowledge all the jemaah haji that He is there for them utk sume berdoa kepadaNya utk memohon keampunan..aihh syahdu. Pintu taubat tu sentiasa terbukak tp kite sebagai manusia yg lalai ni jarang betul amik kesempatan utk mendekatkan diri kan? [note to self jugak ni..hempuk pale kat dinding]

Semoga kita semua dpt peluang satu hari nanti utk menjadi tetamu Allah ye di Tanah Suci Mekah..aminnnnnnnnn…

3 Comments (+add yours?)

  1. dato k
    Dec 25, 2008 @ 11:06:32

    alhamdulillh smua sudah slamat🙂 marilah ssama kita mndoakn smoga
    smua jemaah haj mndapat haji yg mabrur…kepada cayangku sorang ni..
    hal haji uah slesai tiba masany tuk smbung weding prep!!hhehe

    Reply

  2. ~reena~
    Dec 26, 2008 @ 12:10:21

    Alhamdulillah sume dh selamat🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: