Penang trip

Another quick one to update. At least berupdate ye, tade la bersarang sgt asal org click je blog tade pape entry mesti kecewa kan? hehe *perasan mcm tinggi sgt je stats org baca blog aku ni*

Anyways like I mentioned on my previous entry I was heading to Penang kan? so last Saturday we drove up north with the initial plan was just to assist my parents nak angkut beg² haji dorang coz satu kete tak cukup. Tp dah alang² nak balik tu my mum ckp bole la survey butik pengantin memane and discuss pape yg patut. So that was what we did.

We left Shah Alam at 7am, arrived my house close to noon. Had lunch together with my family and right after dat the both of us went off to butik kahwin Jalinan Kasih on our own. Parents kasi greenlight, lagi pun they wanna do some final packing, so baik we fully utilise our 1 night stay there by doing these stuffs.

camera tertinggal kat umah..amik guna camera phone je ler. On the way to Jalinan Kasih!

dasar syok sendiri dalam kete. driver takmo layan, muka penat driving d whole day..huhu

Jalinan Kasih ni ada 4 branch, so first we went to the Seberang branch, it wasn’t that great. The person at the butik also wasn’t helping that much asyik suh kitorang pegi butik kat pulau je, so we went to the Relau branch plak. Masa kat Relau branch yg kitorang lepak lama gile kat sana tanye pape yg patut. Masa ni baru I rasa how grateful I am to have hometown luar dari KL & Selangor coz the price is so cheap and affordable. Kalo kat KL la with the package that we were interested in and all the accessories that they provided, aku rasa dah RM3000 above kut charge. Ni bile tanya, tak sampai RM2K at all. Sampai aku kena dabel check the price again cam eh betul ke harga ni? Haha Mr Fiance dengki gileee..and Jalinan Kasih ni plak, every branch ada different sets of attire. So kene rerajin sket la pegi from one shop to the other nak tgk bebetul collectionnya. So we went from Butterworth-Relau-Bayan Baru. Puas ati.

And the weird part is, kitorang dah tahap nak give up dah dengan tema Jawa ni coz mcm kat area KL/Selangor ni, ntahla mungkin tak bape carik ke ape tp jarang nak jumpa butik pengantin yg buat baju ala2 jawa ni (lace + batik), tp bile kat butik ni cam haaa bik ko, ada 3-4 helai baju Jawa tu. Beaming gile Mr Fiance berkenan terus kat baju tu. Org Penang plak yg semangat buat baju camtu..ape cer?? haha. But we didn’t book rightaway coz niatnya pun nak buat survey je, siap curik2 amik gambo baju tu masa kitorang nak blah, curik2 amik gambo pelamin from their album coz nak tunjuk kat my mum plak kan..bile balik tunjuk mak, mak pon ckp ok. Hmm lagi la suka Mr Fiance..hehe. So I guess, 90% (kalo tade sape amik baju tu masa the date we all sanding) it will be ala2 Jawa la kut kat blah aku ni hahaha.

Tu la die, half a day fully utilise kat Jalinan Kasih only. Ada lagi butik pengantin kat area Kepala Batas tu, tak survey lagi..nanti la next trip la kut. Kene jaga ati parents gak, walaupun kite dah dead set nak p certain kedai, tp kalo dorang suh gak tgk kedai lain, kite pon ikut je la rentak dorang buat syarat huhu.

iklan jap. Haa ni la salah satu tudung Tierack yg gue beli. Hehe senang nak dibentuk, tp kecik la rasenya bagi org yg dah biasa pakai tudung bawal yg beso2 ni..tgk la kul bape gambo tu diamik, kul 6 lebeh baru nak gerak balik umah huhu.

The next day, lepas breakfast we all headed back to KL together with my family naik dua kete. Mmg dasar org kaya betul, one day kat Penang the next day dah balik KL. Haha..pastu d next day (which is today) dah start balik keje. Serious penat but puas hati coz at least, it was beneficial.  

Skali tgk mcm adek beradek kan dorang berdua ni..the speckys. Hehe. Si tembam and si keding😉

I will only be working for 2 days this week, arini and tomorrow. Lusa ni parents are off for Haji, the following days is considered my recuperating period la, trying to reformat pale otak to adapt the next 44 days alone ni..huhu. Sah2 mata bengkak sume cukup kan? Mr Fiance pun is kind enough to take Thursday off as well to be there for me, takut tunang die tingtong kut. Haha. Nanti gue update lagi ye..daa! doakan sumenya berjalan dgn lancar ye kengkawan..

3 Comments (+add yours?)

  1. ~reena~
    Nov 04, 2008 @ 08:14:06

    “At least berupdate ye, tade la bersarang sgt”

    Terasa okay! Hahahaha.

    I told ya!!!! Senang je kan nak ‘adjust’ Tie Rack.Aku pun ada tudung sebijik dgn hg pakai tu.Kaler tu gak, another one hitam putih same design gak.

    Reply

  2. newlifenewbeginning
    Nov 04, 2008 @ 08:47:26

    reena:

    dah hang dok angau dgn Mr sunshine je, camne nak apdet hehehe

    tu ar senang nak adjust tp bile dah bukak brooch sume bik ko lubang sana lubang sini hehe

    Reply

  3. ~reena~
    Nov 04, 2008 @ 13:21:42

    Aku siyes bz (angau + keja + etc).Hehe.Aku sendiri pun rindu kat blog aku.HUhu.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: