Just a quickie!

Hello dears..

I know I haven’t been updating much as there were tonnes of stuff I had to do and the mood wasn’t there to write about it. Been busy with work, with my parents’ preparation for Hajj..for my wedding, sumenye 3 in 1 la kirenye. We held a kenduri doa selamat last Sunday for my parents, the next day plak there was a kenduri doa selamat for my aunt as well. Busy sana, busy sini..haa ni akibatnya skang, I’m sick. Demam. Huhu. Demam stress dealing with everything all at once..aihh. Nanti be prepared for Syahdu Part 2 plak ye..hehe.

Anyways, being the typical me coz my bontot can’t sit still at home yesterday I went to Starbucks alone having my ME time as usual. Demam2 pun nak gagahkan diri kuar semata2 nak guna tenet nak pokpek kat korang sume hehehe. But the connection was SO SLOW that I ended up not posting anything I couldn’t even surf as the loading of the page was too slow!

Just gonna update a few stuff about my wedding preparation here :

This is considered my “PDA”, I carry this notebook wherever I go now as it contains whatever infos that I need to jot down sambil2 surfing ke, sambil jumpa potential people ke, nanti I will jot down for my own reference. It’s a typical gurls thing..I dun think a guy would go to the extend to have a notebook just for wedding preparations kan? heheh. Terselit kertas celah2 tu are all the quotations from potential photographers, things that I print out utk proses permohanan kat Penang nanti, the guest lists from my mum’s office directory..draft of the map nanti nak buat kad kahwin..haa sume la. hehe.

Here are our findings so far:

His side 

  • Total number of guests around 600 people
  • Theme colour : maroon
  • Attire : Songket, I’ll be wearing kebaya songket maroon in colour (tp kalo ada design yg lagi elok in the months to come, mungkin akan ditukar hehe)
  • We are using Kak Laily from Butik Chantek again for his side because dah mmg serasi dgn akak ni. Kitorang amik package pelamin, baju sepasang, makeup, accessories dari die. Yang memane baru nak kenal aku lepas aku  bertunang ni, sila la tgk fotopages aku ni KMieZa’s Fotopages ada gambo time aku tunang dulu. She did my makeup, hantaran, segala perhiasan kat tangga dgn katil pun die yg buat. Memandangkan I got good reviews on my makeup, so skali pk senang guna jela perkhidmatan die lagi. 
  • Tempah baju nikah pon kat die gak most probably, tp kain tak beli lagi and tak decide nak buat design camne lagi

My side

  • Total number of guest : 500 people
  • Theme colur : tak decide lagi haha
  • Attire : pun tak decide lagi. patutnye songket tp dah buat kat blah laki, so maybe I’ll be wearing the normal kebaya lace yg pengantin nowadays pakai. Dah malas nak pk.
  • Package : Esok baru nak turun Penang nak jenguk² potential butik pengantin, pastu kalo dpt kaler yg sesuai, pelamin yg sesuai..dpt la package and theme colour skali ek hehe.

Photographers 

After months and months of looking for the right photographer that fits my criteria and our budget, I think we have finally found the right people for our day.  Ingat tak my entry on Click Click ni? We were thinking instead of burning my RM500 deposit with them, kitorang pk mcm nak substitute our place with other couples. Kalo ada pembaca di luar sana yg berkenan nak guna perkhidmatan dorang ni tuk pre-wedding, u can take my slot..tarikh tak book lagi ni dgn dorang tp dah byr deposit. I decided not to do pre-wedding la..mcm malas plak. Better fully utilise the money for my big day rather than on the pre-wedding. Dulu mmg ada pasang niat nak amik gambar ala2 carefree sempoi2 utk kenangan, tp akhirnya org kalo kawin pon nak tgk album kahwin, bukan nak tgk album pre-wedding ye tak? Huhu. 

Who is our official photographer? nanti la reveal ek..hehe. Dah bape arini dok communicate via e-mail je dgn dorang, so far so good. Next week nak jumpa dorang tgk their custom album camne and nak finalise the overall cost, kalo sume ok..akan ku reveal nanti ya🙂

Pengapit

Lastly, ni la issue yg sampai skang payah nak disettlekan lagi. Dulu dah dead set dah nak pilih sape. Tp tu dulu, skang lain. Org yg bujang akan bertunang, yg bertunang akan berkahwin..ntah2 lagi awal dari aku ni hehe so byk mende kene dirombak. Pastu takkan kite pun nak terhegeh2 suh dorang jadi pengapit when they also are busy with their preparations kan? lepas tu cm takut kalo tak pilih sipolan ni, sipolan ni terasa ke ape ke..kengkadang pk cam aih rembat je la memane kazens yg available lagi senang. Ntahla tang ni tak pk lagi..malas rasenye.

Cara camni je senang utk agihkan keje because next week my parents dah pegi Haji for 44 days. During that 44 days I have to manage my time utk buat pape yg bole kat sini so that nanti once dorang dah balik tade la terkejar sana terkejar sini sgt..betul tak? Ape lagi ye nak apdet? ntahla hidung tgh tersumbat..otak pon sloww pk huhu. Till then..chow!

5 Comments (+add yours?)

  1. diana
    Nov 01, 2008 @ 01:02:38

    Hye Cik Mieza,

    Haaa biar betul guest @ ur side only 500??? as i noe u anak sulung kan??? Sure ramai yg akan dtg nanti… how come bride’s side guest lbh ramai nih… haaa mesti ramai cekelat x p penang g yg dekat jer hehehe…

    U kate guys xde wat notebook utk their wedding?? haha u noe what my fiancee’s notebook.. lbh panjang list die dr i tau…. maklumla orang slalu buat event…

    Terorla u suma dah decide, at least dh start itu ini esp mak andam, pelamin, bla bla bla, me hahaha still looking around, u scared me ocayy!! kan dah nerbes dahhh …

    Reply

  2. dizzyfly
    Nov 01, 2008 @ 22:06:26

    hye babe. sorry i can’t be there listening (or rather read) your ramblings. sorry ek aku bagi nasihat yg tak berapa nak best aritu. take care babe!

    ps: everytime aku dpt net access, mesti gi kat page ko.

    Reply

  3. newlifenewbeginning
    Nov 01, 2008 @ 22:35:26

    Diana:
    hehe hi cik kak! yup2 mmg betul 500 is d amount of guests invited, and yup i’m anak sulung🙂 kat sini sumenye low profile je..lagi pun kat Penang, no high hopes for people to come all d way up here..kalo ada tu, bersyukur la hehe. it’s no biggie anyways..

    pasal d notebook tu, haha oh well i guess dats the traits of Geminians kut, a planner perhaps? zul tu mmg dari dulu camtu..i can imagine him scribbling away..hehe tp tatau la he fulfills his list or not ahaks😉

    Fara:
    sokay..no hal🙂

    Reply

  4. cik wan lesung batu
    Nov 02, 2008 @ 10:21:49

    etlis aku leh amik idea dr ko..kire ko nye entry, leh byk rmeinds aku😉

    Reply

  5. newlifenewbeginning
    Nov 03, 2008 @ 08:54:51

    Wan:

    tu pun ada lagi yg nak dirombak tu..especially for his side..selagi tak confirm, selagi tu la ada mende yg akan dirombak😦

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: