Nightline from Penang

It’s my final night here at home..malas gile rasanya nak balik. Slaluenye I can’t wait for d next day to arrive nak balik KL, nk jmp org terchenta, nak jmp Ciki balik tp dis time round..adeh malas gile. It’s not that I dun miss him, I do. It’s not that I dun miss Ciki. I do. I will always check up on him every morning and evening just like a mother checking up on her newborn baby every now and then..huhu. Dahla today pepagi buta I received sms from him yg Ciki pegi terkam kucing jantan lain and dah comot. Nampak sgt la kucing aku ni jakun gile coz I never let him out due to his aggresiveness, tade keje aku nak hambat die if he goes running away humping other female cats or showing the macho side of him wif other male cats. Sgt malas. Dah kene potong pon ganas lagi, bape kali nak kene sunat daa kucing tu pun i haf no idea. Cuba la act mcm bapok sket, tenang sket ati tuan ko ni tau. Ini nampak kucing betina pon nak terkam, kucing jantan pon nak terkam..bila tuan sendiri pakai shorts dlm umah pon nak terkam, tau la tuan ko ni gebu kan? hahah.

Tp tu la, it wasn’t entirely Mr Fiance’s fault as well, niat die baik nak bagi si gemuk tu stretching sket, but turned out jadi alkisah lain la pulok. Baruu je last week aku mandikan si gemuk tu, dah comot dah..terus I said to him anta la Ciki tu balik umah aku biar tenang sket pkran die. Aihh tu baru kucing sekor..cuba kalo I leave our baby to him. Korang rasa die dpt jadi suami mithali tak? haha.

Speaking of babies kan, aku rasa mak aku ni dah dlm mode berangan jadi nenek la kut hehe coz she was wondering just now while cooking whether her cucu will follow her footsteps or not. Or should i say both of the future grandmothers’ footsteps. The thing is, apparently masa zaman both of our mums ni memuda, dorang ni sgt la ligat. Mak aku dulu ligat dgn tarian, mak die plak ligat menyanyi. Alkisahnya dedue ni tatau malu la, sorang pantang jumpa stage, sorang pantang jumpa microphone haha. Tp mak aku dah pencen la tang ligat2 ni, mak die tak pencen lagi. Rajin duh mak die berkaraoke sengsorang esp during majlis perkahwinan..tak kisah la lepas mak die nyanyi tu ujan ke tak ke, (dulu masa Mr Fiance’s big bro got married, masa mlm berinai mak die nyanyi terus ujan lebat u after dat! haha) yg penting die akan capai microphone whenever she sees one. Respek gile aku. Hahah sal tu la mak aku berangan sat tadi…die ckp kalo ler ada cucu yg terikut dedue nenek die ni, tade sape bleh komen pape, baik ko atau pon atok memasing..tgk la neneknya camne. Ko bayangkan kalo tetibe dok pasang lagu twist ni mak dok gelek2, pastu mak die laks dok nyanyi..haru biru ko haha” 

Mission utk membeli 2 lagi helai baju raya is accomplished! One thing I like about this particular butik kat Penang ni kan..I only need to spend less than 10 min and I will find the purrfect pair of baju kurung for me. Tadi kitorang sampai awal, kedai tu pon tak bukak lagi. Sanggup tunggu mcm org bodo je depan kedai tu. Once the assistant naikkan je railing kedai tu, terussss mata dah tertumpu kat satu baju ni. I-gotta-haf-this-baju! terus capai, pastu i see another baju. Capai again. Tried it on, purrfect fit, bayarr!! oops dat reminds me i gotta pay half of the portion to my dad hehehe..

“next year lepas ko dah kawin ko bayar la sume sendiri ye..ni last kitorang bayarkan”

Yes boss.

“ko tak suh ke si Krul beli pape utk ko raya ni? suruh laa..die kena la bagi something sempena raya ni, ko kan tunang die. Kate kat die mak yg ckp camtu”

Erk..ada ke concept camtu? Saya yg menurut perintah ni pon pegi la sms si dia

mak ckp u kene belikan something for me utk raya coz kite dah bertunang..haa u nak belikan ape?

he replied back..

me belikan makanan ehehe

Eh? double blur..

Pastu another thing that is weird about Mr Fiance lately ni kan, he is freakingly obsessed with bathrooms and anything that is related to it. A couple of weeks back kitorang pegi IKEA, bape byk benda dia borong utk toilet kat umah dia. Cermin toilet la, pencuci jamban la..dahla beli sampai dua! pastu bath mat la air freshener la apo la..Weird gile. Die ajak aku gi berbuka posa dgn family dia esok after he picks me up from the airport but I think due to his madness with bathrooms lately ni and his mum caught him mengelap cermin bilik air dengan penuh semangat at 11pm terus mak die tegur

“aii si miza tu nak tgk sampai ke tandas ke yg ko cuci”

hahaha today he texted me he said die baru abeh mengecat bilik air. Tak kisah la labu..asalkan ko bahagia ek. Huhu. Kan best if he is doing all these to my current bathroom aka our future bathroom rather than his bathroom? Alasannya, its the last year with his family..but why renovate..(err renovate ke?) why refurbish the bathroom not the bedroom ke driveway ke ape ke?

Weird……………

6 Comments (+add yours?)

  1. Shopaholic Mama
    Sep 14, 2008 @ 11:23:13

    Tunang pun kena belikan baju ke for Raya? I didnt know that!

    Reply

  2. dizzyfly
    Sep 15, 2008 @ 08:28:13

    aku tau kenapa, toilet tu kecik je, takde penat sgt dia nak renovate/refurbish. plus, kurang la sket ongkos yang kuar. hehehehe. ape pun, a good sign petanda dia bole diharapkan la. *winks*

    Reply

  3. Twiggy
    Sep 15, 2008 @ 11:49:09

    it’s all about the cucu i tell ya! hehhh

    Reply

  4. Twiggy
    Sep 17, 2008 @ 11:02:23

    tagged you!!

    Reply

  5. newlifenewbeginning
    Sep 17, 2008 @ 12:41:45

    mama – haa tu la die. I din know dat, but it’s a good excuse tho’ hahah

    fara – yeah toilet tu kecik, dats what i heard. aku sampai skang xnah lagi masuk toilet die..so I have no idea heheh

    raje – yup2 all about the cucu hehehe and ooh i’ve been tagged. okie dokie!

    Reply

  6. ~Reena~
    Sep 17, 2008 @ 22:54:51

    Yeay! Kena tag lagi.Hehe.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: