What now? What next?

I’m typing this entry out from the new Google Chrome. Besar sgt la window die, tak sesuai utk surfing/blogging/chatting during office hours..senang org nak nampak heheh..dah minimise half of the window pon still nampak beso gedebaq. Takpela, ni lunch hour pon..nak act busy pon malas, tekak dah loya. ada 6 1/2 jam lagi before berbuka..huhu.

We went to the Matta Fair last weekend. Yer, kami mmg sangat rajin la pegi benda2 camni. As expected, jam packed with people despite the heavy downpour. Including us of course. Camne la selsema aku nak baik, ujan2 pon dok redah lagi kuar sana sini hehe degil namanya tu. Ada ke Mr Fiance bleh ckp mcm org nak  ngandung je u ni tak bebaik lagi flu” Like hello. Ok, so not true ye. 

Anyways, tujuan kami di Matta Fair. Ooh ye..untuk mencarik tempat sejuk dan damai yg membolehkan kami utk conceive anak a.s.a.p sempena honeymoon kami hahaha. That sounds so corny and desperate and geli ok. Tempat sejuk tu betul coz mmg dari duluuuu lagi sejak atiku sudah decide YUP he is the one aku mmg nak bwk die pegi Australia. Yer, mmg betul bacaan anda. Saya yang nak bawa dia pegi sana, bukan die nak bawak saya. Nak pegi UK mahal sgt, like so way over the budget eventho deepdown UK masih dihatikuuu..ooh Londonn! and after stepping foot in Sydney and Perth, I have fallen in love with Australia (to the extend aku dah terdetik nak migrate ok haha). Kitorang saje je nak survey harga and the promotion in case we can try our luck but sadly we can’t because the promotion is for travel period for this year and plg lewat pon March 09. Aku tak kawin lagi daaa time tu. So kene la tunggu the next Matta Fair. 

Tp tu la, i cannot decide where to go. Gold Coast? Perth? Melbourne? Sydney?

Gold Coast – it reminds me a lot of our own Genting Highlands and mcm tak sesuwei je utk honeymooning.

Perth – have been there, fallen in love with it. The flight ticket is the cheapest, within our budget. Laid back town, friendly people. Mild climate. Dah abeh sightseeing bleh spend the rest of d day dlm bilik (sgt sesuai dgn tema conceiving haha). Skali tgk period daa..langsung xleh wat pape. kui kui kui.

Melbourne – haven’t been there but it’s a city that is..well less historic, less cultural, less scenery except if we go to the outskirts of Melbourne, yes mende tu sume ada. Tp nak kluar from the city sure costs a lot. It is sure an adventure for the both of us coz aku yg nak bwk die pon sure terkial2 gak..haha. But the flight ticket is more costly .

Sydney – I suffered the worst jetlag of my life when I went here a few years back. Gile teruk ar, couldn’t cope with the timezone lepas tu asyik hop on hop off the boat makes the situation worse. It is an active city, just like KL. There are quite a number of places to go to but it could be costly, for the obvious reasons coz it’s one of the main cities in Australia. No point shopping in the malls, can’t afford it. Can only shop at the Haymarket area for local souveniers.

Ntahla..tatau la how eh? I gotta make up my mind before the next Matta Fair comes. Kalo pegi Gold Coast/Perth bleh naik AirasiaX. If pegi Melbourne/Sydney kene go by MAS for sure. We had planned to go to Krabi/Phuket before since it’s cheaper but with the bombing and all, ko nak bagi aku RM0 for the air fare pon aku tanak. Rugi la tempat camni. Dah cukup lawa and affordable tapi rakyat buat hal pulak..Aiyoo pening. Skali pk, pegi Beijing pon ok gak kan. Join the Muslim tour..sungguh bersopan santun gitu.

While waiting for the time comes, kene berusaha lagi dgn lebeh keras with our kepek business nak kumpul duit. Raya orders ni pon dah bikin kami pening dah with the last minute orders. We already told our customers to provide the orders by the 1st week of puasa or earlier but tak ramai yang buat, baru skang dtg orders menimbun2…lepas tu plak our supplier’s pekerja Indon pun cabut la plak..tau la nak cuti raya pon setel la keje hang tu dulu..dah dorang dah short of manpower. Tak pepasal xleh terima anymore additional order. Aihh pening, pening..next weekend dah kene start distribute dah the ordered kepeks..tu pun satu hal lagi tu, kete tatau muat ke tak muat. Mr Fiance said kalo susah sgt pakai je la lori mcm kat bawah ni..pastu nama company iss…….is ape eh? Kepek Enterprise! huhu sure klako gile if ever we will need to use this lorry nak deliver kepek..haha sweeettt!

6 Comments (+add yours?)

  1. farah
    Sep 09, 2008 @ 23:32:29

    melbourne dh ada airasia cik kak..

    since dh penah gi perth,pergi la outskirt perth..breathtaking…

    Reply

  2. farah
    Sep 09, 2008 @ 23:39:35

    i dh try google chrome tu..test je la..sbb dh byk sgt,ie la,firefox la..uninstall blk

    anyway, here http://www.westernaustralia.com/au/

    link utk jln2 di WA

    Reply

  3. newlifenewbeginning
    Sep 10, 2008 @ 09:03:15

    outskirt perth pon mcm dah p kut..huhu, melbourne dah ada airasia ek? i din know dat..thanks for the info

    Reply

  4. ~reena~
    Sep 10, 2008 @ 13:19:45

    Hang mmg jiwang la mieza.Aku klu tgk/dgr Boyzone, dgn serta-merta muka hang muncul.Hahaha.

    Reply

  5. newlifenewbeginning
    Sep 10, 2008 @ 13:46:08

    aik..ada kaitan ka dgn entry aku ni? haha mcm takk jeee

    Reply

  6. ~reena~
    Sep 10, 2008 @ 14:38:26

    Hahahaa..aku silap entry daaaaa.Aku nak komen kat entry lagi satu tu.Yg “Me” time tu.Heheheh

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: