My Weekend

Last weekend was supposed to be a weekend without going to any shopping complexes and yup it turned out that way alright..

Memandangkan kami bakal close shop this weekend coz we’re going back to Penang, pepagi buta tu bawak la keteku pegi servis kat Perodua. Skang ni Mr Fiance dah ada member kat sana, so bleh dpt harga murah pastu tatau la bleh potong que ke tak but sejak kenal dgn Ayob ni, before anta kete, we can call him up tanye how much is his price, bwk kete terus p blakang and just leave it there. He will call us when the car is ready. Since die punya price tu bleh dikatakan murah la jugak compared to the actual Perodua’s price and kete aku ni dah mmg in desperate need to be washed, skali harung la suh dorang cuci skali kete aku. Wah berkilat you! mesti bapak aku pk, rajin anak aku basuh kete..hahaha.

Anyways dats not the point of the story here. Masa on the way nak pick up my car, tgh dlm kete Mr Fiance la ni kat Federal Highway tgh ari tuu tetibe POOOMMM cermin depan kete die meletup huhu. Tekejut jugak la coz cermin tu terus retak seribu. There was no indication that ada mende melantun kene cermin, nothing coz it was cracked the whole way. So my best guess was it shattered due to the heat, kete dah nazak dah tu, waiting time utk di let go. Huhu. Nak benti pun xleh coz kene amik kete aku gak kat Perodua so redah je la bwk kete tu terkedek2 ke Seksyen 15, nasib dah dlm 10min nak sampai dah. Gambo bwh tu yg kaler grey tu gambo cloud ye..bukan cermin tu pecah camtu, mmg retak abeh la. Bile tanye org Perodua tu pun dorang pun ckp because of heat. U see my dear, dun underestimate budak kecik ni hehe.

 We had no other choice but to bring his car back to his house..coz adik ipar die tau kat mana nak carik kedai yg jual cermin kete yg murah and the adik ipar himself can fix it for him, so dah jimat duit tang tu gak. Terpaksa la detour our plans for that day and I had to trail his car back to his house (nasib la dressingku pada ari tu ok and my jeans were not that low huhu). Nak tunggu cermin tu pun berjam2..aih i think we waited there close to 2 hours dahla ptg tu ada appointment nak amik VS.  Sementara kat umah die..ni la keje aku, melayan anak buah kesayangan die yang suke sgt amik gambo. Slamber je amik spek itam aku sarung kat muka die and sengeh sesiap. Aku ni tade la gemo bebeno layan dak kecik ni but dgn si Fid ni suke la tgk die, suke tgk muka noti die hehe. Skali tgk muka die mcm Pak Lang die kan? haha Pak Lang tu Mr Fiance ler..pastu mcm terharu la jugak family die dah gelarkan aku “Mak Lang” depan Fid ni..mcm erk dah dpt gelaran dah ke aku ni? tsktsk tua nya aku..

His mum : “Dah salam Mak Lang dah?”

Fid          : “Blum” sambil sengeh2 tgk aku

cair duhh aku……….haha adik aku pon panggey aku “kakak” je tade special gelaran mcm along ke ape..so tetibe dpt gelaran Mak Lang ni mcm wahh syokkk haha.

The following day pun tade buat pape gak..lepak kat umah je. Mr Fiance pun bz jadi driver utk parents die balik kampung ada kenduri kawin and amik kepek sume so sementara tunggu die keje aku mmg melayan Olympic je la..bes gile. Khayal tak ingat. Aku ni kalo bab sukan ni jgn memain, sume mende aku layan huhu. But since Mr Fiance bwk laptop skali, we all lepak la jap kat Coffee Bean SACC Mall yesterday just to kill time together Wifi-ing.

kalo die dah pegang laptop tu..sah la surfing website Harley je

saya bosan..bukannya die nak layan pun saya yg kat tepi die ni..

tgk..amik gambo close up die pon die buat derk je [note to Dude : mekasih ye bagi baju ni kat die. Walaupun koleksi baju hitam die dah tak terkira dah ni,asyik² Harley, asyik² Harley but thanks eh🙂 skali skala tgk baju lain sket huhu]

disebabkan tade org nak melayan aku punya pasal..aku sengeh je ler sengsorang sampai kene tegur dgn Mr Fiance to stop taking pictures of myself. Haha lantak la skali skala jadi gedik.

Oooh lastly before I stop, here is the picture of the VS EDP Perfume that has just arrived, specially taken just for Liza. Lawa duh perfume set ni and sgt wangi, rugi aku tak amik for myself hehe. Here’s the picture for your viewing!

VS EDP PERFUME

5 Comments (+add yours?)

  1. sharina
    Aug 11, 2008 @ 14:34:23

    baru perasan…

    tahi lalat….kalah Kak Pah..

    hehehe

    Reply

  2. farah
    Aug 11, 2008 @ 17:12:59

    my fiance punye keta pun 2x meletup..

    satu tu cermin lama,ada tinted,jd die retak seribu je..
    pastu gi buat bar..tak tinted lg..

    tup tap tup tap,meletup lg..kali ni pecah habis la sbb tinted pun xde nk sokong..huhu..

    dh la tgh drive…gile tul

    Reply

  3. dato'k
    Aug 11, 2008 @ 18:03:00

    🙂 pape pn cermin dh tuka ke mira pnya dabel layered…lepeh ni kalo kaboomm lg pn tkler smp cmni retak sribu menanti belah ye cayang…
    yg baguihnya tunang guer ni lpas dh mletup cermin tu truih nk dok blakang takot nk dok dpan…guer gak ler cm org yg baru ada lesen L dok bawa kete tkedek2 takot tlanggar org…btw sharina kalo nk tau tahi lalat tu mak guer pn ada gak tapi belah kanan lokasi dia sama cm cik mieza kita ni…

    Reply

  4. hanie
    Aug 12, 2008 @ 17:29:41

    adeh..sian die. Takpela..budak kecik kan😀 Wahh bagus jugak kalau Mr Fiance tak layan, bleh memposingkan diri sendri huehue😛

    Reply

  5. newlifenewbeginning
    Aug 13, 2008 @ 09:01:31

    tunang tersayang – aih dato k aku sorang ni..jgn la bocor rahsia! huhu apo punya tunang laa..ur supposed to back me up!

    kak sharina – huhu tu la, tu yg buat die terpikat kut haha

    farah – ni jadi masa tgh driving la..kete dah nazak tu

    hanie – slalue sgt die tak layan..nyampah tul

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: