Ecstatic? Ecstatic!

It’s Friday..finally! tp alaa bukan mcm dpt rest sgt pon weekend. I think weekend nowadays is overrated coz ape yg ko tak buat masa weekday, ko terpaksa buat masa weekend kan? tul dak. Time weekend la nak decide whether nak vacuum umah ke tak, nak mop umah ke tak (or to leave it for the next week, or the following week etc, etc haha), pastu mula la routine amik 5 helai baju from the closet and start ironing for next week plak. Pastu amik kepek, deliver kepek..amik stok VS, deliver VS..it’s the same cycle over and over again..huhu..

Pastu lagi satu masalah is port nak berdating. Hmph..I dunno whether I should interpret it as dating or not coz tempat yg sama gak slaluenye couples go during the weekend kan? Shopping complex. Ada duit ka tadak duit ka..shopping complex gak tempat yg dituju haha. Nak p mana lagi? sampai si Peah penah ckp kat aku “korang ni asyik² p Midvalley..bes sgt ke?” huhu bukan pasal bes..oh well bes pun ye jugak, I just find it convenient lor. Sesak dgn manusia yg terlebeh ramai kat MV, u can just cross over to Gardens plak kan? it’s not like KL ni ada any parks to lepak at. The only park I can think of is Taman Tasik Perdana and KLCC..pastu kang lepak tak sampai setengah jam tak pepasal dtg la segala penguatkuasa agama halo ko dari sana..huhu betui dak? Kan bes if KL or Msia ni is like overseas..especially UK la..tak tahan duh. Dozens of people just mingle about at the parks just to chill out with your friends or you could just lepak there by yourself with a good book in hand and Ipod. That’s it. Lengkap idup. Sigh..that’s one of the things I miss most about overseas environment. Laid back gile. Oooh the parks in London..arghh I miss!! Hyde Park is overrated..I love St James Park and the gardens around Kensington Palace..*drool* just look at the pic below..awesome right? I still remember walking along the path wif my family here a few years back..sigh

St James Park

St James Park

Kensington Park

Kensington Park

Haihh..weekend, weekend…bagi idea sket mana tempat best utk lepak bagi org yg pokai ni? kesian la kat kami berdua gaji masuk minggu depan tau..die masuk 28hb, aku plak masuk 29hb..ampeh maknyeh betul bulan ni lambat gile masuk gaji…IDEAS PLEASE!!!

Penang

Penang

it’s ok..3 more weeks to go before Cuti-cuti Malaysia!! i’m going back to my hometown with HIM!! Yesh..with him!! tekejut gile when I received a call from my mum last night to ask him whether I wanna go back home or not with him..eee sukenya dpt green light camni hehe. This is the first time ever I’m going back to Penang with him, first time ever going back driving my car..(before dis penah la dgn kete lain and jejaka lain haha..ex boipren ler zaman blajo dulu..oops jeles kang org tu) and then we’re gonna spend the weekend with my family..yeayy..bleh bwk die jenjalan..die dahla tak penah gi Penang..soooooooooo excited!! can’t wait for 15th August!!

p/s : ooh baru je dpt sms my photographer for my engagement is getting married huhu..rasa pelik plak. Keje die amik gambo org bertunang, org kawin..tgk die plak yg getting married. Wah rezeki dtg cepat..congrats bro!

4 Comments (+add yours?)

  1. Shopaholic Mama
    Jul 25, 2008 @ 14:50:06

    sorrylah, cant help you bab tempat melepak but here, we just jalan2 at the seaside park or cycling aje.

    perhaps, besides ironing your clothes, you can start ‘training’ iron his clothes as well. Its rather torturous ironing men’s clothes, you know!

    Reply

  2. dizzyfly
    Jul 25, 2008 @ 15:16:50

    hehehe sbb tu aku prefer dok rumah je. nasib baik gak la bf jauh, kalau tak jenuh le aku boring asik pegi shopping mall. pegi la piknik kat pantai ke hape. nak naik beskal, meh dtg Putrajaya. hehehehe.

    Reply

  3. cik wan lesung batu
    Jul 25, 2008 @ 18:35:13

    deting ku hny p mkn je… paling up pon g tgk muvi, tp aku yg slalu maleh nk g tgk muvi..

    sume park tu aku rase cam dekat je ngn umah kak aku ;p

    wahhh…15/8 ok? aku pon mebi balik gak on dat wknd😉

    Reply

  4. newlifenewbeginning
    Jul 28, 2008 @ 09:09:42

    wan – heheh akhirnye ko meninggalkan jugak jejak kat page aku ni ek..hehehe..eh kalo ko turun skali dat wknd baguih laaa…bape ek estimated tol pegi balik..huhu..mau order kepek ka nak bwk balik SP? anything holler me back eh

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: