Crap, crappy, crappiest

Oh god..I am SO bored.

Sometimes I feel its such a waste to come to work with the current conditions here. Everything is just totally new, the mgmt is new, the employees are new, the system is new, everything is new and we dun have work until now. 3 months has passed, and supposedly 30th June is the Go Live date for us to officially start work. Yippee! some might shout. As for me? i’d rather keep my mouth shut.

Its such a waste to the extend that I find it such a waste to even iron my clothes. Lantak la baju tak bergosok ke pakai baju yg sama everyday ke, buat pe pon nak melaram, bukannye nak menggoda sesape pon. Kang kalo tak pakai makeup, muka pucat sgt. Tp even if pakai makeup alahai, ala kadar je, by lunch time dah pucat balik muka. Laie pon ur not up and running, just duduk depan pc, click sana click sini, layan org chatting, browse through online sellers, ppl’s blog pastu tgk “eh eh dah kul 12 yeee. makan jom” dh lunch, pegi surau. lepas balik dari surau sambung d same routine smp la 5.30pm. Masa tu u all will see our faces are so jovial coz finallyyyyyyyyyy we’re going home! wat a day. Sometimes rasa malu je bile org tanye how’s work? bcoz I just dunno what to reply..aih sangap duh.

Mana la aku ni tak tergoda tgk handbag je memanjang..u kenot blame me kan?

Cik abg tu pun dah pandai..sementara aku ni tade keje, aku la promoter yg wat marketing and sales, aku la segalanya utk our side income here..die busy dgn keje, kite plak yg kene deal dgn supplier and clients. Aih..die tau amik duit dari aku je huhu. Tade la i’m joking, he is doing his part as well but his excuse is, I have the internet access, I have the time. So better use the office facilities to the fullest. Crap. Org pening pale stress dgn keje, aku pening pale terlebeh lama ngadap monitor screen.

Talking about monitor screen, jgn tatau company ni ada TWO monitor screens. Reasons given is once we go live ada BANYAK GILE KEJE, uyoo tak takutnyaaa. satu skrin ni tak cukup katanya nak menampung segala program yg dibukak, kene ada 2..bleh slide2 gitu the program..like watever la. tak heran.

Pastu ada fon gempaq, siap bleh sms internally kalo tak kuasa nak call. Internally je ler..takkan la nak sms mak bapak korang guna fon ni kut..TAPI langsung xleh buat outgoing calls, siap ada password apekejadah nak call out. If bebetul nak call out, it will be deducted from ur salary. amende lerrr…bape kali aku kene reload topup aku ni bcoz of dis..bukannye nak gayut ke ape tp tak ke laie senang haa..kedekut tak kene tempat tul company ni.

So why am I still working here?

  • it has only been 3 months, official work pon tak start lagi, so I wanna get a feel of how “real work” is
  • gaji gempaq..gaji camni je yg dpt tolong aku sesket dlm handling my expenditure yg melampau ni
  • laaa ni bukan senang nak dpt keje yang oit. Hang click2 dlm jobstreet pon, tak tentu lagi akan dipanggey. ntah2 tak dipanggey langsung pon..aku pon dok click2 balik gak ni, kut2 la dpt tikam keje yg bes..hehe but I doubt it

Lastly..aku berkenan la dgn sling bag ni, bleh guna utk weekend masa dating..murah pun murah..patut dibeli ke tak patut dibeli?

Lepas tu kan..saye sgt berkenan dgn kete ni skang..ever since I saw this car in CJ, terus tergoda smp skang. Kengkadang saje je nak sampai CJ at a certain time coz i know dis brother will arrive d same time as me. Siap hafal plate number lagi. WRJ **** haha, xleh la taip in full kang die ingat aku ni stalker plak. Kan bagus kalo bleh pakai kete ni bile dah kawin kang, takyah nak ngadu tak cukup ruang nak letak stok kerepek nanti, stok VS, stok Xango..cukup je. Nak amik parents kat airport pon tade la kene perli yg kete aku ni “beso” beno smp tak muat beg dorang..cantek kan? ahaa yeah I know, I have good taste haha


 

2 Comments (+add yours?)

  1. LIZA
    Jun 24, 2008 @ 12:24:28

    wahhhhh.. bestnya keje sampai takde keje😀

    Reply

  2. Iz
    Jun 24, 2008 @ 16:32:56

    wah kejamnye phone canggih takleh buat call out. Tapi sama la mcm office i jugak la.. staff boleh buat local call je.. luckily my phone boleh call out mana-mana je.. tapi takde la sampai potong gaji.. hehe

    tapi keje… macam gunungggggg..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: